PRP ‘Vampire facial’ behandeling

Injecties in het gelaat om en uw huid te stimuleren en te verjongen aan de hand van uw eigen 'uit bloedplaatjes afgeleide groeifactoren'.
348

Esthetische oplossingen

Btx
Vrouw doet PRP-therapie voor de gelaat tegen rimpels

PRP ‘Vampire facial’ behandeling

Wat is PRP?

PRP of Platelet Rich Plasma therapie is een methode waarbij autologe (= lichaamseigen) bloedplaatjes worden geïnjecteerd.
Deze bloedplaatjes geven groeifactoren af die de huid een oppepper geven. Het plasma wordt verkregen door je eigen bloed te centrifugeren. Direct na de bloedafname wordt het PRP geïnjecteerd in het te behandelen gebied.

Waar wordt PRP voor gebruikt?

De beste indicaties voor PRP-behandeling in de dermatologie zijn huidverjonging en haaruitval en het wordt ook gebruikt na laserbehandeling.

Wat zijn de effecten van PRP?

Injecties van PRP in de huid of hoofdhuid zetten een genezingsproces in gang door het vrijmaken van groeifactoren. Dit stimuleert de synthese van collageen in de huid en de proliferatie en differentiatie van stamcellen in de haarzakjes.

Huid: PRP-injecties geven de huid een 'boost', verbeteren de textuur en fijne lijntjes en zijn bijzonder geïndiceerd voor de behandeling van de zone onder de ogen. 

Haaruitval: PRP-therapie kan een oplossing bieden bij matig tot ernstig haarverlies of voor en na haartransplantatieprocedures. Door injecties van PRP in de hoofdhuid worden haarzakjes weer sterker en wordt de haargroei gestimuleerd. De groeifactoren in de PRP kunnen dun en beschadigd haar weer sterker maken. Het is belangrijk om te beseffen dat sommige volledig verloren haren niet terug zullen komen, maar PRP behandeling zal een preventief effect hebben op verder verlies.

Het gebruik van PRP biedt vele voordelen. Het is een behandeling met lichaamseigen stoffen en daarom een veilige en goed te verdragen behandeling. PRP biedt een natuurlijk alternatief voor conventionele methoden.
De PRP-behandeling kan ook worden gecombineerd met andere therapieën, waaronder lotions, medicijnen, LED en Microneedling.

Goed om te weten vóór een PRP-behandeling:
Het is belangrijk dat u een week voor de behandeling geen bloedverdunners of ontstekingsremmende medicijnen gebruikt (bijv. Aspirine, Ibuprofen, Voltaren, etc.) en dat u 24 uur voor de behandeling voldoende water drinkt. Ontstekingsremmers mogen ook niet worden ingenomen in de eerste week na de behandeling.

Is PRP pijnlijk?

De injecties in de hoofdhuid zijn oncomfortabel, met beperkte mogelijkheden om een verdovende crème te gebruiken.
Voor PRP-injecties in het gezicht kan vooraf een verdovende crème worden aangebracht voor het comfort van de patiënt.