Chemische peeling

Chemische peeling van verschillende huidlagen, om de huidtextuur en huidteint te verbeteren, om wijde poriën, acne, melasma, pigmentvlekken en fijne rimpels te behandelen.
987

Esthetische oplossingen

Btx
Huidverzorging voor jonge vrouwen. Verjongingsbehandeling. Chemische peeling voor gezicht. Klinische gezondheidszorg.

Chemische peeling

Wat is een chemische peeling?

Een chemische peeling is een peelingtechniek, waarbij bepaalde chemische producten op de huid worden aangebracht, waarbij een aantal verschillende huidlagen worden afgepeld om oude en beschadigde cellen te verwijderen en de aanmaak van nieuwe huidcellen te stimuleren. Hierdoor wordt de huid gladder, frisser en mooier.

Afhankelijk van het aantal huidlagen dat wordt afgepeld, kan een peeling oppervlakkig, medium of diep zijn. Voor verjongingsdoeleinden voeren we alleen oppervlakkige en medium peelings uit.

Oppervlakkige peeling

Bij een oppervlakkige peeling gebruiken we glycolzuur, salicylzuur Jessner-oplossing en trichloorazijnzuur (TCA) 20% om verschillende lagen van de opperhuid af te pellen. 

De peeling wordt gebruikt om huidproblemen te behandelen, zoals oneffenheden die verband houden met een vette huid (mee-eters, microcysten, verwijde poriën), oppervlakkige pigmentatie of om de teint op te frissen. Het is een ideale behandeling voor een doffe teint door vermoeidheid of roken.

Oppervlakkige peelings geven de beste resultaten als de sessies worden herhaald met een interval van 2 tot 4 weken (meestal 4-6 sessies). De procedure duurt 15 tot 20 minuten en je zou weinig tot geen pijn moeten ervaren.

Na een oppervlakkige peeling zal de huid een paar dagen licht schilferen en extra hydratatie nodig hebben, maar er is geen hersteltijd en u kunt doorgaan met uw sociale en professionele activiteiten.

Medium Peeling

Bij middeldiepe peelings wordt TCA >30% gebruikt dat in verschillende lagen wordt aangebracht, soms gecombineerd met andere zuren om het effect te versterken. Bij een medium peeling wordt de opperhuid en ook een oppervlakkig deel van de lederhuid afgepeld, waardoor het effect dieper is dan bij een oppervlakkige peeling. Hierdoor kunnen de huidtextuur, huidteint, ondiepe rimpels en door de zon beschadigde huid worden verbeterd.

Meestal is een enkele behandeling voldoende, deze kan met een tussenpauze van enkele maanden herhaald worden. De procedure duurt ongeveer 30 tot 45 minuten en geeft een branderig gevoel. Koeling met koude lucht tijdens de peeling maakt deze procedure echter absoluut draaglijk.

Meestal is er 7-10 dagen hersteltijd na een medium peeling De huid vervelt zeer zichtbaar, vanaf dag 2-3 tot 5 tot 7 dagen later. Daarom moet er rekening mee worden gehouden dat sociale en professionele activiteiten mogelijk 7-10 dagen moeten worden onderbroken.

Wat moet u weten als u een peeling overweegt?

Wat erg belangrijk is bij een peeling, zowel oppervlakkig als medium, is de voorbereiding. Zowel het herstel na de peeling als het resultaat zullen immers beter zijn na een adequate voorbereiding. Afhankelijk van het type peeling moet de huid 2 tot 4 weken voor de behandeling worden voorbereid met producten die hiervoor bedoeld zijn.

Het is ook heel belangrijk om na de peeling de zon te vermijden en zonnecrèmes met een hoge beschermingsfactor te gebruiken, zowel tussen de sessies door als enkele weken tot zelfs maanden erna.

Tijdens een voorbereidend consult wordt bepaald welke peeling het meest geschikt is voor u. Ook wordt besproken welke voorbereiding en nazorg de behandeling nodig heeft.